10. oktober 2023

Nå kan du raskt sjekke om biler eller skilt er stjålet

1881 lanserer en helt ny skilt-tjeneste, som enklere lar deg finne informasjon om kjøretøy og komme i kontakt med eieren. Tjenesten har flere avanserte funksjoner, og vil få utlevert opplysninger fra politiets etterlysningsregister over stjålne og etterlyste kjøretøy og skilt.

– Dette har vært et sterkt ønske fra brukerne våre lenge. Når nordmenn søker opp skilt, er det veldig ofte for å komme i kontakt med eieren. Da haster det gjerne. Nå leverer vi alt i ett søk, og bruker systemene våre til å finne riktig kontaktinformasjon på en enkel måte, sier Asgeir Ohr, administrerende direktør i 1881 Group AS.

Over 1,5 millioner nordmenn bruker digitale tjenester fra 1881 hver eneste uke. Konsernet leverer blant annet nummeropplysning, karttjenester og eiendomsinformasjon. Den nye tjenesten for å søke på kjøretøy lanseres på nettsiden regnr.1881.no, og vil bli integrert i selve hovedsøket på 1881.no etter en kort testperiode. Det betyr at brukeren enkelt kan søke på et skiltnummer på samme måte som man søker opp et telefonnummer eller en adresse på 1881.no i dag.

Tjenesten har flere avanserte funksjoner, som blant annet enkelt lar deg:

  • Søke på skiltnummer og få all tilgjengelig informasjon om kjøretøyet. Enten det er personbil, varebil, buss, lastebil, MC, moped, traktor, tilhenger, campingvogn eller bobil.
  • Få opp om kjøretøyet eller skiltet er meldt stjålet eller savnet.
  • Søke på deler av skiltnummer, kombinert med farge, merke eller lignende. 
  • Få opp eieren av kjøretøyet og kontaktinformasjon til denne. Det er ofte nødvendig, særlig om en bil er feilparkert og du er nødt til å nå eier raskt. 
  • Få opp anslått verdi på kjøretøyet.

– Vi har brukt tid på å undersøke hva brukerne ønsker seg i en tjeneste som dette, og hvordan vi kan kombinere det i et mest mulig effektivt verktøy. Vi er spesielt stolte av muligheten til å finne kjøretøy med deler av et skilt, forteller produktdirektør i Digitale Medier 1881 AS, Geir Egedius. 

Ved å kombinere deler av skiltnummeret med andre kjennetegn som bilmerke, modell eller farge, kan brukeren enkelt finne det riktige kjøretøyet. 

– Mange har opplevd at det plutselig skjer noe i trafikken, og så står man igjen og husker bare litt av skiltet. Med denne tjenesten vil du likevel stort sett finne kjøretøyet og informasjonen du trenger. Det er både effektivt og bra for trafikksikkerheten, for eksempel om du ser en råkjører som skaper farlige situasjoner eller noen som stikker av fra en ulykke, uttaler Egedius.  

Får utlevert opplysninger fra politiets etterlysningsregister

Brukerne vil ha tilgang til oppdaterte opplysninger fra politiets etterlysningsregister over stjålne og etterlyste kjøretøy og skilt.  

 

– I Norge er rundt 80 000 kjøretøy og nærmere 100 000 skilt etterlyst i dag. Vi håper tilgangen til opplysninger om etterlyste kjøretøy vil bidra til å oppklare noen av de sakene. Vi mener det er viktig for nordmenn å enkelt kunne finne ut at den feilparkerte bilen i gata er stjålet, sier Egedius.

Hovedkilden for informasjon om kjøretøyet er Statens Vegvesen, mens tilleggsinformasjon og anslått salgsverdi leveres av KVD Norge. Kripos har godkjent utlevering av opplysninger om stjålne og etterlyste skilt og kjøretøy til 1881, mens nummeropplysningsdatabasen er fra eget hus.

1881 har i generasjoner vært Norges ledende på dette området. Informasjon om et kjøretøy, inkludert om kjøretøyet er etterlyst, om skiltene er stjålet, dato for EU kontroll og annen viktig informasjon, er kostnadsfri for brukeren. Ved å logge seg inn (gratis for bruker) vil man kunne se helt oppdatert informasjon, inkludert eventuelle heftelser. Hvem som er eier og salgsverdi på kjøretøyet kan brukeren lett se mot et lite gebyr, som enkelt betales via Vipps.

– Vi lanserer tjenesten med all den viktigste funksjonaliteten nå, og så vil vi videreutvikle den basert på tilbakemeldinger fra brukerne. Samfunnsoppdraget til 1881 er å gi nordmenn enklest mulig tilgang på mest mulig relevant og viktig informasjon. Det leverer denne tjenesten på, avslutter Geir Egedius.

For mer informasjon, ta kontakt med:

1881 Group AS v/ Administrerende Direktør Asgeir Ohr
E-post: aoh@1881.no | Mobil: 90687868

Eller

 

Digitale Medier 1881 AS v/ Produktdirektør Geir Egedius
E-post: geir@1881.no | Mobil: 97038839
Se 1881group.no eller 1881.no

Om 1881:

Kjernevirksomheten til 1881 Group AS er opplysningstjenester på nett og telefon samt tjenester innen digital markedsføring. Selskapene underlagt 1881 Group AS er Opplysningen 1881 AS, Digitale Medier 1881 AS, Idium 1881 AS, Hjemmesidehuset AS, samt Tjenestetorget gruppen som inkluderer Tjenestetorget AS, Tjenestetorget Finans AS og Anbudstorget AS. Samlet har nettstedene til disse bedriftene mellom 1,5 – 2 millioner unike brukere ukentlig, representert ved nettsteder som 1881.no (inkl. app), eiendomspriser.no, regnskapstall.no, idium.no, blomster.no, tjenestetorget.no, prisradar.no, tfinans.no og anbudstorget.no. Våre selskaper sysselsetter ca. 255 personer, og hadde i 2022 en total omsetning på ca. 475 millioner kroner. 1881 Group er eid av Kistefos.

Pressebilder

Klikk for høyoppløselig versjon.

Geir Egedius 1881 Regnr 1881 Regnr 1881 Regnr