17. desember 2018

1881 kjøper Idium: Blir Norges største på nettsider til bedrifter

1881 Group AS utvider det digitale tilbudet og kjøper Idium AS. Selskapet blir med det Norges største leverandør av nettsider, med 4.000 bedriftssider i porteføljen. 

Hver uke bruker ca. 1,4 millioner nordmenn 1881.no for å finne frem til personer og bedrifter, navn adresse og nummer. 

Idium AS er både mediebyrå og totalleverandør av digitale markedsføringstjenester. Selskapet omsatte for 66 millioner kroner i 2017 og er en etablert merkevare kjent for kvalitet. De deler 1881 sitt fokus på små og mellomstore bedrifter 

- Dette er en perfekt match. Med Idium og vår eksisterende nettsideprodusent Develo 1881 har vi en portefølje på 4.000 nettsider og blir en klar markedsleder. Sammen styrker vi kompetansen på produksjon av nettsider og digital markedsføring, samtidig som vi nå blir en komplett tilbyder av tjenestene norske bedrifter trenger for å lykkes på nett, sier administrerende direktør i 1881 Group AS Asgeir Ohr. 

Sammen vil 1881 og Idum satse på å gjøre tjenester som programmatisk annonsering, søkemotormarkedsføring, annonsering i sosiale medier og utarbeidelse av digitale strategier tilgjengelige for alle norske bedrifter, fortsetter Ohr. 

Konsernet 1881 Group AS er eid av Kistefos og omsatte i 2017 for over 370 millioner kroner. Gruppen består, i tillegg til digital-, kart- og nummeropplysningsvirksomhet, av selskaper og tjenester som eiendomspriser.no, prisguiden.no og regnskapstall.no. 

Med kjøpet av Idium tar 1881 Group et nytt viktig steg på veien til å bli en fullverdig leverandør av digitale tjenester til norske småbedrifter, sier Gunnar Jacobsen i Kistefos.

- 1881 er en stor, dyktig og seriøs aktør. Dette sikrer Idium større muskler og nye muligheter i en veldig spennende familie av selskaper. Kundene våre får det samme gode tilbudet som i dag, men med en enda større bredde av tjenester, sier Henning Edwardsen i Idium. 

For mer informasjon kontakt: 

Administrerende direktør Asgeir Ohr, E-post: aoh@1881.no 

Styreformann Gunnar Jacobsen, E-post: gunnar.jacobsen@kistefos.no